Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi ogłasza konkurs na przepis kulinarny
„Przednówek. Kiedy gotuję to nie marnuję”
Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi ogłasza konkurs na przepis kulinarny z wykorzystaniem żywności uchronionej przed wyrzuceniem lub pozostałej z innego posiłku. Konkurs ten pozwoli wykorzystać przepisy i receptury gospodyń domowych i jednocześnie stać się inspiracją dla innych.
Celem konkursu jest popularyzowanie i promowanie idei niemarnowania żywności oraz kształtowanie postaw wrażliwości na tę kwestię, poprzez korzystanie z tradycyjnych sposobów radzenia sobie z zaopatrzeniem gospodarstw domowych i popularyzacje przepisów na jak najszersze wykorzystanie produktów.
Zachęcamy do przesłania nam swojego przepisu kulinarnego, przyrządzenia z niego potrawy i wykonania zdjęcia, abyśmy mogli pokazać je światu – mówi Karol Krajewski, Dyrektor Narodowego Instytutu Kultury i Dziedzictwa Wsi.
Zgłoszenia do Konkursu należy przesyłać do w terminie do dnia 17 maja 2020 roku.
Prosimy o przesyłanie przepisów ze zdjęciem wykonanego dania. Pozwoli to członom Jury wytypować najlepsze receptury. Ocenie będą podlegać: oryginalność przepisu, wpisanie się przepisu w cele i idee konkursu oraz jakość i estetyka zdjęcia przedstawiającego efekt końcowy. Na wygranych czekają nagrody pieniężne.
Gorąco zachęcamy do wzięcia udziału w konkursie i podzielenia się swoimi pomysłami w tych trudnych czasach!!!
Regulamin Konkursu na przepis kulinarny ze zdjęciem na stronie: